Susipažinimas su Juozo Miltinio palikimu jo gimtose vietose

Spalio 16 d. Akmenės rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje pristatyta kilnojamoji paroda „Juozo Miltinio kultūrinio paveldo sklaida, pasitelkiant papildytos realybės technologijas“. Devynių stendų ekspozicijoje – Juozo Miltinio biografija, senojo teatro vaizdai, autentiška režisieriaus namų aplinka, moderni ir interaktyvi naujoji ekspozicija, Juozo Miltinio dramos teatras ir Miltinio režisuotų spektaklių akimirkos. Suprogramuotoje papildytos realybės mobilioje aplikacijoje galima susipažinti su Miltinio palikimu, turimais fondais, autentiška namų aplinka per nuotolį, turint išmanųjį telefoną ir suprogramuotą turinį.

Išeksponuotoje parodoje, pasitelkus papildytos realybės technologijas, lankytojai galėjo apžiūrėti ir realius vaizdus su J. Miltinio palikimo paveldu, galėjo jais gėrėtis ir per nuotolį. Atsisiuntus mobiliąją programėlę „Miltinis“ vaizdai atgyja 3D formatu, 360 laipsnių kampu – atsiveria senojo teatro vaizdas iš paukščio skrydžio, panoraminiai vaizdai. Išgirsti garsiniai pasakojimai, vaizdo medžiaga ir Maestro balsas lankytojus maloniai stebino ir nukėlė į legendinio režisieriaus laikus, kai teatras sutraukdavo minias žiūrovų.

Įdomiausia renginio dalis – susitikimas su režisieriaus Juozo Miltinio mokiniu aktoriumi Petru Kežiu. Aktorius gyvai paliudijo apie režisieriaus charakterį, papasakodamas tikrus nutikimus ir istorijas, pasidalindamas įžvalgomis apie priėmimo į dramos studiją užkulisius. Papasakojo apie savo stojimą ir pirmąjį susitikimą su Miltiniu. Atsakė į parodos lankytojų klausimus apie Juozo Miltinio teatrą, darbą su aktoriais, charakterio teatrališkumą, kuris padėjo išsisukti iš sudėtingų ir absurdiškų sovietinės tikrovės situacijų.